Tuotanto

Materiaalivarasto ja sahaus

Katsan kolmella automaattisahalla voidaan sahata enimmillään Ø820 mm kankea. Varastoimme yleisimpiä hammaspyörämateriaaleja yleisimpinä halkaisijoina, jotka mahdollistavat nopeat toimitukset.
Erityisesti 18CrNiMo7-6 ja 42CrMo4 materiaaleja varastoimme runsaasti. Osa materiaaleistamme on valmiiksi luokiteltuja.

Sorvaukset

Eri kokoluokkien monitoimisorvit soveltuvat hammaspyörä- ja akseliaihioiden koneistukseen. Karusellisorveilla voimme sorvata suurimmatkin kappaleet.

Hammastus

Katsan eri kokoluokkien hammastuskoneilla vieritetään tehokkaasti tarkkoja hampaita Ø1500 mm halkaisijaan saakka. Hammastuksen pääkoneet ovat Gleason-Pfauter P1200/1600. Hiomattomia hampaita vieritetään kahteen metriin asti. Toimitamme myös yli kaksi metrisiä hammastettuja kappaleita sekä omassa että alihankinnan tuotannossa tehtynä.

Sisäpuolisissa hammastuksissa käytämme vierintäpistomenetelmää. Viimeisin konehankinta on Liebherr LSE1200, jonka käyttöönotto on syyskuussa 2016.

Lämpökäsittely

Katsan oma lämpökäsittelyosasto hiiletyskarkaisee enintään Ø1500 mm kappaleita viiteen tonniin asti. Teemme hiiletyskarkaisun laadunvarmistuksen omassa laboratoriossa.
Teemme itse myös induktiokarkaisua. Nitrauksen ostamme alihankinnasta.

Kovasorvaus

Viimeisin hankinta Katsan akseleiden kovasorvaukseen on vuonna 2015 käyttöönotettu Okuma Multus B750 -akselisorvi, jolla saadaan sorvattua alle 3-metriset akselit valmiiksi. Tällä 5-akselisorvilla voidaan tehdä lisäksi kiilauria ja hampaita.

Hionta

Katsalla on hiomakoneet pyöröhiontaa, reikähiontaa ja tasohiontaa varten aina neljän tonnin kappalepainoon asti. Valmistamme myös integroituja planeettapyöriä reiän tarkoilla pinta- ja muotovaatimuksilla.

Kierukkahionta

Kierukkaruuvit ja trapetsikierteet hiotaan Katsalla Klingelnberg-kierukkahiomakoneella. Suurin kierukkahiomakoneella hiottava moduuli on 25 ja enimmäishalkaisija Ø350 mm.

Hammashionta

Moderneilla hammashiomakoneilla saavutamme tarkkuusluokan 3 DIN 3962. Suurin profiilihiontakoneemme on Gleason-Pfauter P1600G. Sarjatuotantotarpeille Katsa tekee hammashiontaa Reishauer RZ1000 -hammashiomakoneella, jonka maksimi moduuli on 8.

Tarkastus

Katsan hammasprofiilien tarkastuskoneessa kappaleen enimmäishalkaisija on Ø1500 mm. Mittaraportista (DIN3962 / ISO 1328) nähdään muun muassa hammasprofiili ja hampaan kyljen suunta sekä hampaiden jako ja heitto.

Hammaspyörien lopputarkastus sisältää mahdollisuuden pintapäästymistarkastukseen Barkhausen-menetelmällä, särötarkastukseen ja tunkeumanestetarkastuksen pintavirheiden löytämiseksi sekä yleiseen lopputarkastukseen. Lisäksi teemme ultraäänitarkastusta sorvatuille kappaleille sekä erityistapauksissa myös hampaille. Särö- ja ultraäänitarkastukseen Katsalla on EN 473 NDT level 2 pätevyydet.

Tasapainotus

Schenck-tasapainotuskoneella tasapainotetaan nopeasti pyörivät hammaspyörät ja hammasakselit.

Kokoonpano

Vaihdekokoonpanossa valmistetaan Katsan vaihteet ja pyörityslaitteet. Omat koneistuskeskukset ja aarpora koneistavat vaihteiden koteloita. Lisäksi suurempia vaihteita varten Katsalla on raskaskokoonpano. Valmiille vaihteille tehdään koeajo ennen toimitusta.

Koeajo

Koeajossa varmistetaan uuden vaihteen virheetön toiminta. Siinä seurataan vaihteen ääntä, öljyvuotoja ja lämpenemistä joko kuormitettuna tai ilman kuormaa.

Vaihdehuolto

Vaihdehuollon huoltolaajuuteen kuuluvat lieriö-, kierukka-, planeetta- ja kartiovaihteet sekä näiden yhdistelmät. Tehdashuolto alkaa vaihteen ulkoisella puhdistuksella, purkamisella, purkamisen aikaisella dokumentoinnilla ja tarvittavilla mittauksilla. Katsa hankkii ja valmistaa korvaavat osat sekä tarvittaessa korjaa vähän kuluneet osat. Vaihde kokoonpannaan, koeajetaan ja maalataan uutta vastaavaksi.

Logistiikka

Hyllystöhisseissämme varastoidaan pieniä osto-osia ja vaihteiden komponentteja. Suuremmille komponenteille on perinteiset kuormalavat. Aihiot, puolivalmisteet ja valmiit tuotteet liikkuvat toimipisteidemme välillä omalla kuljetuskalustollamme.

Call Now
Directions