Komponentit

Lieriöhammaspyörät

Tyypillisesti Katsan tekemät lieriöpyörät ovat halkaisijaltaan Ø200-1500 mm ja painoltaan muutamasta kymmenestä kilosta muutamaan tonniin. Ne voivat olla suora- tai vinohampaisia. Laatuluokka on tyypillisesti DIN 4-7 ja moduulikoot vaihtelevat välillä 2-25, joskin myös suurempia hampaita voidaan tehdä projektiluonteisesti. Katsa pystyy myös tasapainottamaan nopeasti pyörivät hammaspyörät Q 2,5 luokkaan.

Nuolihammaspyörät

Katsan nuolihammaspyörien halkaisijat ovat yleensä Ø300-1200 mm ja ne painavat enimmillään neljä tonnia. Laatuluokka on tyypillisesti DIN 4-7. Hammashionnasta johtuen hammastusten väli on oltava vähintään 70 mm, joskus enemmänkin hammasluvusta ja vinouskulmasta riippuen. Katsa pystyy myös tasapainottamaan nopeasti pyörivät hammaspyörät Q 2,5 luokkaan.

Hammasakselit

Katsan hammasakseleiden halkaisijat ovat tyypillisesti Ø150-600 mm ja pituudet 300-1800 mm. Pisimmillään hammasakseli voi kuitenkin olla jopa 2500 mm. Hammasakseleissa voi olla myös nuolihammastus. Laatuluokka on tyypillisesti DIN 4-7. Katsa pystyy myös tasapainottamaan nopeasti pyörivät hammasakselit Q 2,5 luokkaan.

Kartiohammaspyörät

Teemme pieniä kartiohammaspyöriä pääasiassa omiin vaihteisiimme. Kappaleiden halkaisijat ovat yleensä välillä Ø100-700 mm. Hampaiden viimeistely toteutetaan läppäämällä ne pariksi.

Hammaskehät

Katsa tekee karkaistuja hammaskehiä Ø1500 mm asti ja suurempiakin kehiä nuorrutusteräksestä. Sisäpuolisin hampain suurin hammastushalkaisija on 1250 mm ja tyypillisesti laatuluokka on DIN 7-11. Voimme tehdä myös vinoja sisäpuolisia hampaita sekä kartiohammastusta.

Kierukkapyöräparit

Katsan kierukkavälitysosissa kierukan halkaisija on Ø60-350 mm ja pronssisen kierukkapyörän halkaisija on usein välillä Ø200-800 mm. Tyypillisesti kierukka on 1-päinen, mutta muutkin onnistuvat.

Kääntölaakerit

Kääntölaakereiden tyypillinen halkaisija on välillä Ø700-1600 mm. Laakerointi on toteutettu joko kuula- tai rullalaakereilla.

Hammaskytkimet

Katsa valmistaa hammaskytkimiä joko yksittäin tai pareina. Kytkimiä tehdään laajalla kokoalueella alkaen muutaman kymmenen kilon kappaleista tonnikokoluokkaan.

Muut komponentit

Muita Katsan valmistamia voimansiirtokomponentteja ovat esimerkiksi hammastangot, hammassektorit ja akselit. Teemme akselisorvillamme pisimmillään lähes kolmimetrisiä kappaleita.

Call Now
Directions