Toimialat

Marine & Offshore

Katsalla on pitkät perinteet meriteollisuuden voimansiirrosta. Olemme toimineet vuosikymmenet yhteistyössä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa ja omaksuneet toimialan vaativat laatu- ja dokumenttivaatimukset.

Katsan hammaspyöriä ja pyörityslaitteita on asennettuina maailman merillä useiden johtavien moottorivalmistajien tuotteissa. Potkurijärjestelmiin Katsa toimittaa kääntökehiä, pinioneita ja vaihteita. Erilaisiin offshore-vinsseihin ja öljynporauskalustoon Katsa on toimittanut hammaspyöriä, -akseleita ja -kehiä. Lisäksi Katsalla on tuotteita palopumppujen, aluksen voimansiirron ja vinssien sekä muiden kansikoneiden vaihdetarpeisiin.

Toimimme päivittäin eri luokituslaitosten kanssa. Luokitamme hammaspyörät kaikille eri luokille kuten DNV-GL, BV, LRS, ABS, RINA, RMRA, KR, NK ja CCS. Voimme tarvittaessa tukea asiakasta luokitusasioissa niin suunnitteluvaiheessa kuin teknisessäkin toteutuksessa.

Steel & Metals

Katsa toimii laajalla rintamalla terästeollisuudessa. Huollamme tuotantovaihteet sekä toimitamme komponentteja terästehtaille ja alan laitetoimittajille niin uudis- kuin huoltokohteisiinkin. Katsalla on myös kokemusta useista vaihteiden modernisointi- ja upgrade-projekteista.

Katsan huolto pystyy reagoimaan nopeasti asiakkaan kiireellisiin tarpeisiin. Voimme mitoittaa, mallintaa ja valmistaa rikkoutuneen hammaspyörän, vaikka alkuperäispiirustuksia ei olisi käytettävissä. Vaihdehuollon yhteydessä olevan oman suunnittelun ja hammaspyörävalmistuksen ansiosta Katsa huoltaa tuotantovaihteet nopeasti ja joustavasti. Tarvittaessa tulemme paikan päälle arvioimaan tilanteen ja päätämme yhdessä asiakkaan kanssa jatkotoimenpiteistä.

Mining & Construction

Katsa valmistaa komponentteja ja erikoisvaihteita kaivos- ja maanrakennusteollisuuteen. Olemme vuosikymmeniä toimittaneet kivenmurskaimiin suunniteltuja erikoisvaihteita sekä kartiopyöriä. Toimitamme erikoisvaihteita myös kaivosajoneuvoihin, kuljettimiin ja syöttimiin. Erikoisvaihteet soveltuvat etenkin käyttötarkoituksiin, joissa on tilarajoituksia, paino-optimointia, haasteellisia muotoja, eri voimansiirtoratkaisujen yhdistelmiä tai korkeaa hyötysuhdetta vaativia tarpeita. Katsalla on myös referenssejä projekteista, joissa Katsa on valmistanut korvaavia vaihteita vanhojen tilalle loppukäyttäjän tarpeiden mukaan.

Katsan oma tuotanto soveltuu hyvin muun muassa sekoitin- ja vaahdotuskennovaihteille. Myös keskikokoiset myllyvaihteet sekä lukemattomat muut erikoissovellukset ovat mahdollisia. Katsa on panostanut viime vuosina yhä suurempien vaihteiden tuotantokapasiteettiin.

Katsan hammaspyörävalmistus tukee kaivosten vaativia voimansiirtotarpeita. Oma lämpökäsittelylaitos ja kyky valmistaa suurimoduulisia komponentteja sekä tarkkoja hammasprofiileja mahdollistavat parhaan kestävyyden ja pitkän käyttöiän.

Pulp & Paper

Paperi- ja selluteollisuus on ollut erittäin tärkeässä roolissa Katsan menestyksessä Katsan perustamisesta lähtien. Katsa on vuosien mittaan kehittänyt paperiteollisuuden ympärille KV-säätövaihdeperheen, jolla voidaan tarkasti hallita paperikoneen osien liikkeitä. Erityisesti perälaatikon säädössä käytetään Katsan KV-vaihteita.

Valmistamme KV-vaihteiden lisäksi tampuurikytkimiä, hammaspyöriä ja erilaisia vaihteita, esimerkiksi kuorimarummun, kaavaimen ja arkkileikkurin vaihteita.

Katsa myös huoltaa paperiteollisuuden vaihteita sekä toimittaa varaosakomponentteja huollon tarpeisiin. Tunnemme paperikoneiden voimansiirron ja osaamme tarjota vaihtoehtoisia ratkaisuja, kun modernisoinneissa on kyse yksittäisistä huoltokohteista tai kokonaisesta linjan uusimisesta.

Energy & Wind

Katsalla on pitkä kokemus ja vahva osaaminen nopeasti pyörivien turbovaihteiden komponenttien valmistuksesta. Tarkasti tasapainotettavat nuolihammaspyörät ja -akselit ovat tuttu näky Katsan tuotannossa. Katsa valmistaa voimalaitosympäristöön myös suuria akselilinjojen pyörityslaitteita.

Katsa on ollut mukana tuuliturbiinivaihteiden komponenttien kehityskulussa tuulivoimateollisuuden alusta asti. Olemme tehneet yhteistyötä jo liki kaksi vuosikymmentä alan suurimpien toimijoiden kanssa. Katsa hallitsee alaan liittyvän dokumentoinnin ja tarkastusvaatimukset.

Toimitamme komponentteja ja vaihteita myös bioenergian merkittävimmille laitetoimittajille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Esimerkiksi turvetuotannossa sekä pelletti- ja hakekoneissa on Katsan tuotteita.

Vehicles & Rail

Katsa on erikoistunut raskaiden erikoisajoneuvojen voimalinjan PTO- ja pudotusvaihteistojen suunnitteluun ja valmistamiseen. Katsan vaihteita löytyy kaivosajoneuvoista, hybridibusseista sekä muista erikoisajoneuvoista. Lisäksi valmistamme erikoisvaihteita vaativiin olosuhteisiin puolustusvälineteollisuudelle, kuten miehistönkuljetusajoneuvoihin ja miinanraivaajiin.

Kiskokalustotarpeisiin Katsa valmistaa komponentteja useille eurooppalaisille kiskokalustoon erikoistuneille asiakkaille. Katsan valmistusresurssit soveltuvat hyvin kiskokalustoteollisuuden tarpeisiin muun muassa tasapainotusmahdollisuuksien ansiosta.

Call Now
Directions